„Zimska univerzijada Bosne i Hercegovine”

Univerzitet, Sarajevo, Zimska univerzijada, BiH„Zimska univerzijada Bosne i Hercegovine“ bit će održana 10. februara 2012. godine na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu u sklopu „Univerzitetskog zimskog dana Univerziteta u Sarajevu”.

U sklopu univerzijade održat će se takmičenja u dvije discipline – u slalomu i skijaškom trčanju na 5 kilometara – i to oba takmičenja za kategoriju studenti/studentice i kategoriju zaposlenici/zaposlenice (akademsko i drugo osoblje). Takmičenje u slalomu održat će se na Bjelašnici u Babinom dolu, a takmičenje u skijaškom trčanju bit će održano na Igmanu na Velikom polju (ispred hotela „Feri“). Start oba takmičenja je u 11,00 sati.

Nakon završetka utrka u obje skijaške discipline obavit će se svečana ceremonija proglašenja pobjednika i dodjela prigodnih priznanja za obje skijaške discipline prema kategorijama takmičara. Proglašenje pobjednika će se obaviti na Bjelašnici u Babinom dolu, na mjestu gdje će biti organizovan i dnevni obrok (ispod startne kućice za lift-trosjed, gdje će biti postavljen i veliki montažni šator, odnosno neposredno ispod ugostiteljskog objekta „Beneton”) u 14,00 sati.

Glavni organizatori ove manifestacije su Univerzitet u Sarajevu, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu, a veliku pomoć su pružili KJP ZOI’84, Studentski centar Sarajevo i Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.

Napominjemo da je ovo jedinstvena prilika da se u takmičarskom i netakmičarskom smislu svi zajedno družimo i uživamo na olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu, koje su u novoj skijaškoj i turističkoj sezoni dobile jedan potpuno novi izgled i nove sadržaje.

Ova zajednička manifestacija je uvod u manifestaciju „Zimske olimpijske igre mladih Evrope”, koju je dobila Bosna i Hercegovina (gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo), a koja će se održati 2017. godine.

Posted by on 2012-02-01. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login