10. aprila ceremonija prijema u Kuću slavnih Rock ‘n’ Rolla

The Rock and Roll Hall of Fame
The Rock and Roll Hall of Fame

 Frontmen sastava R.E.M. Michael Stipe uvest će Nirvanu u Kuću slavnih Rock ‘n’ Rolla (The Rock and Roll Hall of Fame) na ceremoniji koja će se održati 10. aprila u bruklinškom Barclays Centeru.

Bruce Springsteen, popularniji kao “The Boss” će uvesti svoj E Street Band, s kojima će te večeri i nastupiti, prenosi časopis Rolling Stone.

Gitarist američkog hard rock/rap benda Rage Against the Machine Tom Morello uvest će Kiss koji su odlučili da neće svirati, nakon javnih neslaganja oko toga koji bi članovi tamo trebali nastupiti.

Frontmen Coldplaya Chris Martin u Kuću slavnih Rock ‘n’ Rolla uvest će Petera Gabriela koji će te večeri održati nastup.

Gitarist i jedan od osnivača Eaglesa Glenn Frey u Kuću će uvesti pjevačicu Lindu Ronstadt, kojoj će biti priređen jedinstveni tribute u sklopu kojeg će nastupiti Stevie Nicks, Carrie Underwood, Emmylou Harris, Sheryl Crow i Bonnie Raitt.

Questlove iz hip-hop i neo-soul benda The Roots uvest će duo Hall and Oates koji će također svirati na ceremoniji.

Britanski gitarist, pjevač i producent Peter Asher uvest će Briana Epsteina i Andrewa Looga Oldhama, no još nema informacija o tome ko će uvesti Cata Stevensa (Yusuf Islam).

Ovogodišnju dodjelu odlikuje to što će po prvi puta publika moći prisustvovati ceremoniji, a svih 10.000 ulaznica za njujoršku arenu Barclays Center rasprodano je istog dana. Prijašnje ceremonije održavane su u velikoj dvorani hotela Waldorf Astoria.

Umjetnici mogu ući u Kuću slavnih Rock ‘n’ Rolla kada prođe 25 godina od objavljivanja prvog albuma. Kako bi bili primljeni, umjetnike mora nominirati odbor.

Glasačke listiće odbor zatim šalju 600 “rock stručnjaka” koji ocjenjuju kandidate i glasuju o tome ko bi trebao biti primljen. Primljeni mogu biti izvođači koji dobiju najveći broj glasova i više od 50 posto glasova.

Posted by on 2014-04-02. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login