10 najboljih detoks namirnica

Avokado

Avokado

Avokado
Tačno je da je avokado na našem tržištu skup i rijetko se nalazi, ali povremeno kupite samo jednu voćku i dodajte je u neku osvežavajuću salatu.

Njegova cijena će se isplatiti, budući da je pun antioksidanasa i da je jedan od najvažnijih “čistača” organizma.


Brusnice

Osim što pomažu u liječenju urinarnih infekcija, brusnice “tjeraju” toksine iz vašeg tijela. One pospješuju lučenje mokraće i osim bakterija, uklanjaju i toksine.

Kupus
Kupus je bogat sumporom, koji je važan činilac razlaganja hemikalija u tijelu. On pomaže da se oslobodite pesticida, tragova antibiotika i drugih lijekova u organizmu i drugih štetnih stvari koje se talože u organima.

Limun
Ova kisela voćka je prepuna vitamina i antioksidanasa. Oni štite jetru i tako je oslobađaju nagomilanih toksina.

Brokoli
Ako ne volite brokoli, pokušajte barem da ga ubacite u neka jela koja vam se dopadaju, jer je veoma koristan.

Prepun je antioksidanasa koji čiste vaše tijelo, ali i enzima zahvaljujući kojima će vaš sistem organa za varenje raditi “kao sat”.

Pošto je sirov najbolji, probajte da ga usitnite i dodate svakodnevnim obrocima.

Bijeli luk
Prepun je sumpora, a ima i antibiotska svojstva, pa bi trebalo da ga uzimate svakodnevno.

Cvekla
Cvekla se može dodati mnogim jelima, ali se može jesti i sirova. Bogata je betainima i pektinom koji štite jetru i sistem organa za varenje.

Grejpfrut
Ovo voće čisti digestivni sistem i sprečava nastanak kamena u bubregu. Takođe, ima nizak nivo šećera i malo kalorija, pa je idealan za osobe na dijeti.

Sjemenke suncokreta
Semenke suncogreta su idealna gruckalica, jer čiste jetru. One takođe sprječavaju nagomilavanje “lošeg” holesterola.

Sočivo
Ova namirnica bogata proteinima pomaže sistemu organa za varenje i čisti vaše tijelo. I sočivo, kao i semenke bundeve, snižavaju holesterol i pomažu da se uspostavi ravnoteža šećera u krvi.

Posted by on 2014-01-05. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login