10 savjeta za sretniju Novu godinu

Nova godina, ljudi, sreća

Nova godina, ljudi, sreća

Sada ste već sigurno popustili u svim novogodišnjim odlukama i potpuno se vratili na staro, jer velike odluke uvijek padaju u vodu već na prvom iskušenju, posebno ako ste i na početku znali kako ih se gotovo nemoguće pridržavati. Radije pokušajte s jednostavnijim promjenama. Slijedeći tjedan se pokušajte pridržavati ovih nekoliko savjeta i vidjet ćete koliko možete uistinu biti sretniji bez velikih napora.

1 – U krevet liježite sretni. Nemojte započinjati, ni završavati dan s ružnim stvarima. Na večer pogledajte laganu komediju, umjesto nasilnih filmova, a ujutro se umjesto s vijestima budite s omiljenom glazbom.

2 – Pamtite samo sretne dane. Zapišite ili se prisjetite lijepih stvari koje su vam se taj dan ili nekoliko dana ranije dogodile. To može biti nešto maleno ili neki veći događaj. Bitno se prisjećati takvih stvari i zadržati lijepe uspomene. Ako se stalno prisjećate ružnih stvari zaboravit ćete na ono lijepo, te biste na kraju godine mogli pomisliti kako vam se ništa lijepo nije ni dogodilo u cijeloj godini.

3 – Razmišljajte o rješenjima. Nemojte živjeti stalno razmišljajući o problemima.

4 – Otplešite svoje brige. Svaka vrsta kretanja uz glazbu djeluje iznimno opuštajuće.

5 – Ako se već morate brinuti neka to bude oko lijepih stvari. Ako nemate ljubavnog partnera, umjesto da vrijeme trošite brinući o svojoj usamljenosti, organizirajte tulum ili čajanku za prijatelje, pa brinite radije o tome koliko vam stolica treba, jesu li vaši kolači ukusni i koji film ćete gledati.

6 – Budite uredni. Čistoća u vaš život donosi bolje raspoloženje i manje brige. Ako imate uredan stan nećete razmišljati o tome kako ga morate pospremiti. Dodatno, pospremanjem stana ćete potrošiti kalorije, pa ćete manje brinuti o dijetama, a uz to kao i svaka druga fizička aktivnost i pospremanje stana povećava razinu adrenalina. Isto se odnosi i na osobni izgled.

7 – Budite zahvalni. Istraživanja pokazuju kako zahvalni ljudi, oni koji znaju cijeniti ono što imaju, manje obolijevaju od raznih bolesti. Zadovoljstvo jača imunitet.

8 – Brzo rješavajte probleme. Ako već imate neki problem, umjesto da danima razmišljate o njemu i smišljate najbolje načine za rješenje, isprobajte prvo koje vam padne na pamet. Ako ne uspije, pokušajte s drugim. Ni za jedan problem ne postoje idealna rješenja, samo ona koja funkcioniraju, a dok ih ne isprobate ne možete znati.

9 – Pronađite neki hobi. Morate se baviti nečim izvan radnog vremena, nečim što ne donosi zaradu, a toliko vas zaokuplja da ne stignete ni o čemu drugom razmišljati i stvara osjećaj ugode.

10 – Slijedite svoj san. Život nije generalna proba za glavnu predstavu. Život je to što sada živite. Nemojte razmišljati o nekom boljem vremenu, kada ćete zasjati u punom sjaju. Nemojte sanjati život, živite svoj san.

Posted by on 2017-12-31. Filed under Magazin, Uspjeh & Karijera, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login