16 zemalja zainteresirano za organizaciju Eurobasketa 2015.

košarka

košarka

Šesnaest zemalja je zainteresovano za organizaciju Evropskog prvenstva za košarkaše 2015. godine, ako domaćinstvo bude oduzeto Ukrajini. To je izjavio predsjednik Košarkaškog saveza Francuske Jean-Pierre Siutatž

Francuzi su među prvima pokazali interesovanje, ali prema rečima Siutata oni su spremni da budu domaćini samo u prvoj fazi takmičenja. Naime, Francuska u ovom trenutku nema dvoranu koja može da primi 15.000 gledalaca, pošto se pariški “Bercy” renovira i neće biti spreman do kraja oktobra.

Siutat je naveo da su moguća tri scenarija. Prema prvom, Ukrajina će sačuvati domaćinstvo Eurobasketa 2015. U drugom slučaju Ukrajina će biti ko-organizator prvenstva i u trećem slučaju FIBA Evropa će oduzeti organizaciju Eurobasketa Ukrajini i dodijeliti je nekoj drugoj zemlji ili zemljama.

Konačna odluka o tome ko će biti domaćin Eurobasketa 2015. trebalo bi da bude poznata nakon sastanka Borda FIBA Evropa, 22. marta.

Posted by on 2014-03-12. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login