29 bosanskih brdskih konja spašeno od sigurne smrti

Konji, Prenj. Foto: Dinno Kasalo

Konji, Prenj. Foto: Dinno Kasalo

Dinno Kasalo, bh. reditelj je na svom Facebook profilu napisao da je sinoć 29 bosanskih brdskih konja spašeno planine, ili kako je on zove – s planete Prenj od sigurne smrti.

Ovaj veliki borac za spašavanje bosanskog brdskog konja, kaže da je u petak tražio konje po visoravni Borci, ali da ih nije bilo, te je odmah pretpostavio da su ostali na Crnom Polju, na planini Prenj.

“Skromni i hrabri čovjek Hakija Macić sa svojim komšijama je spasio konje iz zagrljaja bijele smrti”, kazao je Kasalo.

Vrijedni čovjek Macić je u petak krenuo sa šest svojih komšija da spasi zarobljene konje.

“Krenuli smo u petak, a vratili se sinoć oko 22 sata. U snijegu je ostalo 29 konja. Visok snijeg bio je veliki problem, ali najteže je bilo zbog lavina koje su u svakom trenutku prijetile”, kazao je Macić za portal Radiosarajevo.ba.

Macić kaže da u našoj državi ima nebrige oko dosta stvari, a ne samo o konjima.

“Situacija je takva ne da se niko ne brine o konjima, već konji smetaju i ako se nalaze u planini, a kamoli da ih neko zaštiti”, kazao je Macić.

Srećom, bosanski brdski konji imaju Dinnu, Hakiju i još nekoliko entuzijasta koji se bore za ove plemenite životinje. Aplauz za heroje!

Posted by on 2018-12-19. Filed under Jablanica, Konjic, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login