3 biljke za rast kose

kosaKada je u pitanju ljepota, gubitak kose je nešto što niko ne priželjkuje. Dobra vijest je da se ne morate izlagati štetnim hemikalijama kako biste potaknuli ponovni rast vlasi.

Naučnici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Cosmetic Dermatology, otkrivaju da neke biljke imaju odlično djelovanje u prevenciji gubitka vlasi.

Luk

U istraživanju je 20 od 23 osobe vlasište trljalo sokom od luka. To su radili 2 puta dnevno u razdoblju od 6 nedelja. Nakon 6 nedelja se gustoća vlasi povećala i smanjilo se njihovo opadanje. Naučnici vjeruju da su za to zaslužni flavonoidi koji imaju protuupalno djelovanje.

Ljute papričice

Naučnici su dokazali da osobe, koje svakodnevno uzimaju 6mg suplementa ljute papričice, već nakon 5 mjeseci primijete povećanje gustoće vlasi. No, ističu da se prije početka konzumiranja suplemenata trebate posavjetovati s liječnikom.

Aloe vera

Aloe vera se već stoljećima koristi za poticanje rasta vlasi. Naučnici su ustanovili da je odlična kombinacija ružmarina i kadulje. Ružmarin će potaknuti rast kose, a kadulja će pospješiti njenu otpornost na vanjske faktore.

Posted by on 2013-10-08. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login