31. januara Sarajevo ponovo ostaje bez gradskog prevoza!

GRAS, SarajevoRadnici sarajevskog GRAS-a, okupljeni u Sindikatu komunalne privrede preduzeća, stupiće u ponoć 30. na 31. januar u generalni štrajk u znak protesta zbog toga što nemaju redovne plate, penziono osiguranje i ne mogu ovjeriti zdravstvene knjižice.

”Uprava nam ne uplaćuje ni kredite, pa plaćamo zatezne kamate. Tište nas isti problemi kao i prije”, rekao je predsjednik sindikata Adnan Himzanija.

On je potvrdio da su novembarsku platu dobili 6. januara, a zdravstvene knjižice mogu ovjeriti samo oni radnici koji idu na operaciju.

Predsjednik Sindikata vozača GRAS-a Nazif Dacić naveo je da on i njegove kolege izražavaju veliko nezadovoljstvo svojim položajem, kao i nepoštivanjem kolektivnog ugovora.

Direktor preduzeća Haris Kadić smatra da je termin najavljenog štrajka vrlo nepovoljan, jer ”Centrotrans” baš tada najavljuje da će uvesti svoje linije, što će biti pogubno za GRAS.

“Ovo nam ne ide u prilog, jer se tri mjeseca trudimo da napravimo pozitivnu sliku. Napravili smo pomake, a sada nam sve pada u vodu”, rekao je Kadić.

Posted by on 2012-01-20. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login