7. Okolišni filmski festival u Zagrebu

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas na sedmi E?! – Okolišni filmski festival koji će se održati od 16. do 19. septembra u Kino Kinoteka i Zelenoj akciji. Ulaz na program i sav sadržaj je besplatan!

Usprkos brojnim krizama i ove smo godine s vama uz bogat filmski i popratni program, koji se sastoji od dokumentarnih, animiranih, igranih i učeničkih filmova, izložbe, umjetničke instalacije te muzička iznenađenja! Ponešto za sve ukuse.

Uz osam poznatih i nagrađivanih dokumentaraca na cijeli niz okolišnih i društvenih tema, od klimatskih promjena i permakulture do plastike, novina su i ovogodišnji blokovi koji nude različite intimne interpretacije i ideje održivosti i borbe za okoliš i ljudska prava. Tako nas blok stranih igranih i blok animiranih filmova prenosi u začudne, nadrealne i moguće svjetove, a blokom učeničkih filmova upoznajemo se s najnovijom produkcijom učenika_ca umjetničkih škola i budućih mladih nada naše scene.

Za kraj, u cijelom trajanju festivala možete pogledati umjetničku instalaciju “Banket”, a očekuje nas i jedno iznenađujuće muzičko otvorenje!

Dodana vrijednost ovogodišnjeg izdanja jest što su suorganizatori, uz Aktivističku grupu, učenici_ce triju škola s područja Zagreba i Zaboka – Klasična gimnazija, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu – ŠPUD i Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok – koji su sa svojim mentorima_icama programu doprinijeli svojim kreativnim idejama i radovima.

Vidimo se u Kinoteci i u Zelenoj akciji, na razdaljini, ali zajedno!

Gledalište će biti organizirano u skladu s epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Posted by on 2020-09-01. Filed under Ekologija, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login