8. AIESEC Career Days pod motom „CAREer NOW!“

CAREer NOW!Najveća međunarodna organizacija studenata AIESEC, koja djeluje pri Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, organizuje po 8. put jedan od svojih najznačajnijih projekata, pod nazivom „Career Days“, koji se ove godine održava pod motom „CAREer NOW!“.

Projekat predstavlja jedinstveni sajam praksi i zapošljavanja, te ima dva cilja:

Prvi cilj je pružanje prilike mladim, ambicioznim studentima da odu u inostranstvo, u jednu od 110 zemalja u kojima je prisutan AIESEC, da tamo steknu radno iskustvo, predstave Bosnu i Hercegovinu, i nauče o tamošnjoj tradiciji, kulturi i običajima.

Drugi cilj je omogućavanje mladima da pronađu stipendiju, praksu ili zaposlenje u nekoj od partnerskih kompanija, te omogućavanje tim kompanijama da dođu u direktan pristup mladim ljudima, potencijalnim stipendistima, volonterima ili budućoj radnoj snazi. Kompanije će također dobiti priliku da, kroz organizaciju radionica sa studentima, dobiju i povratnu informaciju o svom djelovanju na tržištu, te jasnu sliku o tome kako ih vide mladi ljudi.

Ono što ovaj projekat nudi kompanijama jeste pribavljanje kvalitetnih zaposlenika, te smanjenje troškova procesa pribavljanja. Kompanije će, pored baze podataka studenata, za vrijeme trajanja sajma, imati priliku da dobiju CV-jeve zainteresiranih studenata, te da na licu mjesta izvrše preselekciju. To će biti jedinstvena prilika da se studenti bolje upoznaju sa kompanijom i mogućnostima koje im nudi.

Na događaju će biti prisutni i predstavnici ambasada zemalja u kojima studenti mogu naći aktuelnu praksu sa ciljem što boljeg informisanja.

Projekat će biti realiziran17. i 18. maja 2012. godine. Prvi dan projekta, 17. maj u periodu od 10:00-16:00h, je rezervisan za edukativne i promotivne radionice na Ekonomskom fakultetu, na kojima će kompanije i nevladine organizacije imati priliku da se predstave studentima. Centralni događaj, odnosno sajam zapošljavanja i praksi, će se održati 18. maja na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegoviću periodu od 11:00-16:00h.

Vizija „AIESEC Career Days“ je da postane vodeći projekat zapošljavanja, stipendiranja i volontiranja studenata u Bosni i Hercegovini, prepoznatljiv i cijenjen od strane kompanija i studenata, što polako i uspijeva s obzirom na dosadašnje partnere kao što su Coca-Cola, HT Eronet, Sparkasse, Orbico, Europlakat, Printanje.ba, Kult, Infinity itd.

Posted by on 2012-05-15. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login