ABBA dobila muzej

ABBA

ABBA

U Stokholmu se otvario muzej u čast grupe ABBA. U njemu će biti izloženi instrumenti, memorabilija, kao i razni rekviziti, uključujući i helikopter sa omota albuma “Dolazak”, zvjezdolika gitara i blještavi kostimi koje je bend nosio u danima slave.

U Muzeju se nalazi i disko podijum iz sedamdesetih, gdje posjetioci mogu da se podsjete ili da probaju hit pokrete iz epohe, prostor za audiciju za petog člana ABBA-e, a imaće i priliku da sjednu u helikopter s “Arrivala”.

Novi muzej ima punu podršku grupe, a Bjorn je pomagao u finalnim pripremama sa “insajderskim informacija” koje je davao preko 50 zaposlenih u muzeju.

U muzeju posjetioci mogu da vide i Švedsku dvoranu slavnih, kao i izložbu koja hronološki prati razvoj švedske pop muzike.

ABBA je tokom svoje karijere prodala više od 400 miliona albuma širom svjeta, a film sa njihovim hitovima “Mamma Mia!” je najuspešniji muzički film u historiji. Preko 50 miliona ljudi je vidjelo pozorišnu verziju “Mamma Mia!”.

Posted by on 2013-05-08. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login