ABBA razmišlja o povratku na scenu

ABBA

ABBA

Legendarna švedska pop grupa ABBA razmišlja o povratku na scenu sljedeće godine povodom 40. godišnjice početka njihove blistave karijere, izjavila je pjevačica Agnetha Faltskog u razgovoru za njemački nedjeljni list Welt am Sonntag.

ABBA će 2014. proslaviti 40. godina od nastanka hita “Waterloo” s kojim su 1974. pobijedili na Euroviziji, nakon čega su nanizali seriju uspješnica poput “Mamma Mia”, “Dancing Queen” i “Super Trouper”.

“Povratak, naravno da o tome razmišljamo. Ideja da nešto napravimo kako bi obilježili godišnjicu je tu, ali sada ne mogu reći što će od toga biti”, kazala je 63-godišnja pjevačica Agnetha Faltskog.

Faltskog je osnovala grupu ABBA 1972. s gitaristom i kasnije suprugom   Bjornom Ulvaeusom i parom Bennyijem Anderssonom i Anni-Frid Lyngstad.  Njihov posljednji album ‘The Visitors’ prodao se u više od 380 miliona primjeraka.

Zahvaljujući filmu ‘Mamma Mia’ koji je 2008. postao veliki hit i u kojem glume zvijezde poput Meryl Streep, Piercea Brosnana i Colina Firtha, ABBA-u je otkrio i novi naraštaj obožavatelja.

No, Bjorn Ulvaeus je iste godine priznao da boluje od gubitka pamćenja te se ne može sjetiti dijelova svog života, uključujući i pobjedu na Euroviziji.

Posted by on 2013-11-11. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login