Abbas: Naziv Država Palestina uskoro na novim pasošima

Palestina

Palestina

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas izjavio je u ponedjeljak da su Palestinske nacionalne vlasti predložile da se na novim pasošima odštampa naziv Država Palestina.

Abbas je izjavio da će se to desiti najmanje u roku od godinu dana i da će novi naziv zamijeniti dosadašnji Palestinske vlasti.

On se obratio novinarima nakon razgovora s grčkim premijerom Alexisom Tsiprasom. Abbas je doputovao u Grčku u subotu i trebao bi se obratiti parlamentu u utorak.

Komisija grčkog parlamenta za vanjske poslove i odbranu jednoglasno je pozvala grčku vladu da prizna palestinsku državu.

Tsiprasova ljevičarska vlada pokušava izbalansirati poboljšane odnose s Izraelom sa svojom dugogodišnjom podrškom palestinskoj državi.

Tsipras je posjetio Izrael prošlog mjeseca i sastao se s premijerom Benjaminom Netanyahuom. On se također sastao s Abbaasom u gradu Ramallahu na Zapadnoj obali.

Posted by on 2015-12-22. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login