Aco Petrović: Bosna i Hercegovina je zaslužila malo radosti

Aco Petrović

Aco Petrović

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Aleksandar Aco Petrović izjavio je nakon eliminacije bh. selekcije sa Evropskog prvenstva u košarci kako je BiH zaslužila malo radosti, te da je reprezentacija te zemlje definitivno zaslužila prolaz u drugu rundu takmičenja.

Selektor BiH Petrović u emotivnom obraćanju novinarima izrazio je žaljenje zbog činjenice da BiH nije prošla u narednu fazu takmičenja.

„Bosna i Hercegovina je zaslužila malo radosti. Odigrali smo utakmicu iz anala…Nakon što sam vidio igrače u svlačionici teško je reći bilo šta. Nikoga ne mogu da krivim. Hvala svima na trudu. Da je Makedonija pobijedila, koja je odustala, danas bismo prošli. Nismo imali pomoći od balkanskih timova. To je košarka, čestitke Litvaniji“, rekao je Petrović nakon što je BiH i pored pobjede nad favorizovanom Litvanijom propustila nastavak takmičenja.

„Definitivno smo zaslužili da prođemo dalje. Nažalost, ni Makedonija, niti Crna Gora nam nisu bile od ruke. Ovi momci su ponos čitave zemlje. Svi mi imamo razloga biti ponosni “, rekao je Petrović, te dodao:

„Žao mi je zbog jedne napaćene zemlje koja treba sportski uspjeh. Žao mi je i zbog igrača. Vjerujem da će u budućnosti biti bolje“.

Selektor bh. nacionalnog tima je podsjetio da je bio na čelu hrvatskog stručnog štaba, ali da su mu ”ova ekipa i ova zemlja ušli u srce”

”Teško mi je”, kazao je vidno potreseni Petrović.

On je napomenuo da stručni štab reprezentacije BiH volontira.

„Znate da kompletna struka i ja volontiramo. Volio bih vidjeti koliko ljudi je došlo u BiH tako. Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj ekipi je ogromno“, dodao je Petrović.

Petrović nije rekao da će napustiti klupu BiH, ali nije govorio niti o ostanku, napomenuvši kako je s reprezentacijom BiH proveo „nepune dvije godine pune radosti“.

„Mislim da smo zakotrljali jednu dobru priču, napravili smo sve što smo mogli. Bosna je specifična reprezentacija i u nekim trenucima morate otrpiti neke stvari.”

Osvrnuo se i na poraz od Latvije.

„Sedam poena nam je ukradeno u utakmici s Latvijom“, rekao je Petrović.

– Naučili lekciju –

Reprezentativac BiH Elmedin Kikanović je zahvalio navijačima na podršci i rekao da je reprezentacija nakon dva poraza pokazala karakter, te napomenuo da je ključ u odbrani.

„Naučili smo lekciju na ovom prvenstvu. Poraz od Latvije je na kraju presudio. Nažalost ovo što smo postigli nije dovoljno za drugu rundu“, rekao je

Litvanski selektor je rekao da je „dobro što su spasili ovu utakmicu“, te čestitao bh. izabranoj vrsti na pobjedi.

Posted by on 2013-09-10. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login