Adnan Redžović u pohodu na 13 pobjedu u nizu

Adnan Redžović

Adnan Redžović

Adnan Ćatić alias Felix Sturm inače bivši WBA šampion srednje kategorije borit će se u subotu 7. decembra sa Darrenom Barkerom za titulu u IBF verziji u Porsche Areni u Štutgartu, a jedan od uvodnih mečeva radit će i naš profesionalni bokser teške kategorije Adnan Redžović.

Redžovićev protivnik će biti Ukrajinac Igor Pylypenko koji ima omjer od 15 mečeva i dva poraza, dok bosanskohercegovački bokser ima 13 mečeva i isto toliko pobjeda.

Svoj posljednji meč Redžović je odradio krajem oktobra u svom Sarajevu gdje je slavio protiv Alphoncea Masumbuoko kojeg je pobjedio na bodove jednoglasnom odlukom sudaca.

“Jedva čekam da meč počne. Mnogo sam spremniji u odnosu na meč sa Masumbuokom. Ovog puta sam dostigao svoju optimalnu kilažu od 104 kg i jako se dobro osjećam. Dobro sam odradio pripreme sa svojim timom u Sarajevu i mislim da ne bih trebao imati većih problema u ringu sa Pylypenkom” – izjavio je Adnan kojeg na proljeće čeka meč za Interkontinentalnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

Posted by on 2013-12-06. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login