Agnostic Front u Sarajevu 13. augusta

Koncert benda Agnostic Front će se održati u Centru za djecu i mlade Novo Sarajevo “Mak Dizdar”, a karte će biti u pretprodaji u Sarajevu. Karte po pretprodajnoj cijeni od 30 KM moći ćete kupiti u Korner pubu, sve do 12.8.2012. godine, dok će na dan koncerta karte biti u prodaji samo na ulazu Centra za djecu i mlade. Na dan koncerta cijena karte iznosit će 35 KM.

Bend je osnovao gitarista Vinnie Stigma u novembru/decembru 1980. godine. Agnostic Front se smatra pionirima hardcore škole koja je u svijetu poznata kao NYHC, gdje New York, mjesto rođenja Agnostic Fronta, ne predstavlja samo geografsku odrednicu, već i cjelokupno liričko, mentalno i muzičko lice benda. Sa klasikom, debi albumom “Victim in Pain” Agnostic Front je pomogao proboju hardcorea u New Yorku, a kasnije i šire. Bend koji već trideset i dvije godine praši tako predano da je postao sinonim sa riječi, ali i žanrom hardcorea dolazi u Sarajevo, trinaestog augusta ove godine.

Posted by on 2012-08-01. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login