Akcija čišćenja “Most” u nedjelju u Mostaru

Tradicionalna ekološka akcija “Most” u kojoj je planirano čišćenje korita i obala rijeka Neretve i Radobolje, Starog mosta, kula i starog dijela grada Mostara održat će se u nedjelju, 2. juna, s početkom u 10 sati.

Mostar, Stari most
Mostar, Stari most

Akcijom, koju organizira Ronilački klub “Neretva”, bit će obuhvaćeno područje od Carinskog mosta do mosta Hasan Brkić.

Cilj “Mosta” je u nadolazećoj turističkoj sezoni Mostar predstaviti u njegovom punom sjaju i ljepoti, ali i da se svim građanima ukaže na značaj koji ekološka svijest ima u uspostavljanju ravnoteže čovjeka i njegova okoliša.

Suorganizatori akcije su Kajakaški klub “Neretva”, Alpinističko-sportsko penjački klub “Neretva” i Vijeće mladih Grada Mostara.

“Osim članova navedenih udruženja, također očekujemo i veliki odaziv prijateljskih ronilačkih klubova iz cijele regije, kao i spasilačkih službi, odreda izviđača, udruženja građana i volontera”, kazali su iz Ronilačkog kluba “Neretva”.

Za sigurnost učesnika pobrinuti će se Interventna spasilačka služba, a po završetku eko akcije planiran je ručak i druženje za sve učesnike.

Posted by on 2019-05-27. Filed under Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login