Akcija prikupljanja knjiga za biblioteku Gornjeg Vakufa

Sarajevo

Sarajevo

U Sarajevu danas na trgu ispred Katedrale počinje dvodnevna akcija prikupljanja knjiga za biblioteku Omladinskog centra Gornji Vakuf-Uskoplje, koja se provodi širom BiH pod pokroviteljstvom potpredsjednika Federacije BiH Svetozara Pudarića.

Akciji na području Sarajeva danas će se pridružiti gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen te načelnik općine  Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Oni će simboličnim darivanjem  omiljenih knjiga na punktu ispred sarajevske  Katedrale pomoći opremanje biblioteke Omladinskog centra Gornji  Vakuf-Uskoplje.

Akciji u Sarajevu pridružit će se i Inicijativa mladih za ljudska prava, koja je pozvala građane da simboličnim darivanjem knjiga iz svojih privatnih biblioteka doprinesu stvaranju fonda koji će doprinijeti izgradnji veza među mladima Gornjeg Vakufa-Uskoplja, koji zbog brojnih političih previranja nemaju Gradsku biblioteku.

Nove knjige koje će biti prikupljene ovom akcijom značit će mladima Gornjeg Vakufa-Uskoplja mnogo, pogotovo zbog činjenice da će se prvi put na policama naći novi naslovi za lektiru, stručne knjige, beletristika i brojna druga literatutra, saopćeno je iz Inicijative mladih za ljudska prava BiH.

U Gornjem Vakufu-Uskoplju nedavno je, simboličnim darivanjem 200 knjiga  iz privatne biblioteke potpredsjednika Pudarića, počela  akcija “Hiljadu  knjiga za Uskoplje, Tisuću knjiga za Gornji Vakuf”.

Ova akcija će do 1. septembra biti provedena i u Mostaru, Tuzli, Zenici i Sarajevu.

Posted by on 2011-08-17. Filed under Gornji Vakuf / Uskoplje, Mostar, Sarajevo, Tuzla, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login