Aktivnosti projekata JU Centar za kulturu ‘Sarajevo’

Centar za mlade na Gorica

Centar za mlade na Gorica

JU Centar za kulturu (Jelića broj 1.) I Centar za mlade na Gorici (Avde Jabučice broj 52.), aktivno učestvuje u naporima društvene zajednice za kvalitetnim osmišljavanjem slobodnog vremena djece, mladih i gradjana, pružajuči im na raspolaganje svoje prostore, tehničke mogućnosti i stručnu podršku.

Radeći i djeluju u okviru navedenih objekata, pod pokroviteljstvom Centra razvilo se više aktivnih grupa koje rade u oblasti muzike, drame, likovnih umjetnosti, književnosti, scenskog pokreta.

U Centru za mlade na Gorici djeluje (Škola gitare, Književni klub za mlade, Likovna škola, Škola klavira, Omladinski orkestar, Škola Plesa, Škola pjevanja, Kurs računara, Multimedijalni projekat-gluma, režija, film …), i svi projekti su besplatni za mlade od 14 do 28 godina i realiziraju se u toku cijele godine.

U prostoru Centra za kulturu u Jelićevoj, aktivni su sljedeći projekti za djecu, mlade i građane (Škola baleta, Likovna škola, Škola gitare, Dječija Dramska scena, Škola pjevanja, Pilates, Aerobik).

Umjetnički rukovodioci navedenih projekata su iskusni umjetnici i pedagozi, koji djeci i mladima nesebično pružaju pomoć i podršku u radu.

Programi i projekti realiziraju se u saradnji sa osnivačem ustanove, Općinom Centar Sarajevo, kao i uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općine Stari Grad.

“Ovim putem pozivamo djecu i mlade da nam se pridruže, jer svi projekti počinju se realizacijom od prve sedmice mjeseca septembra.”, poručuju iz JU Centra za kulturu.

Posted by on 2013-09-03. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login