Albanija – Srbija u Elbasanu, umjesto u Skadru

Fudbalski savez ČeškeDugo očekivana utakmica nogometnih reprezentacija Albanije i Srbije u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, koje će naredne godine organizirati Francuska, ipak će se igrati u Elbasanu, pošto Evropska nogometna asocijacija nije dala “zeleno svjetlo” renoviranom stadionu u Skadru, saopćio je u srijedu Nogometni savez Albanije.

Prema riječima glasnogovornika Saveza Jona Dervishija, nije u pitanju kašnjenje s radovima na stadionu “Loro Borici”, u koji su Albanci uložili 12 miliona eura, nego UEFA ne želi da se utakmica tako visokog rizika igra bez prethodnog testiranja.

“Radovi u Skadru idu po planu i obećavamo navijačima da ćemo već u novembru tamo odigrati prijateljsku utakmicu s izuzetno kvalitetnim protivnikom”, poručio je Dervishi.

Prepiska premijera

Utakmica Albanija – Srbija u tamošnjoj javnosti najavljuje se kao najvažnija u historiji, s obzirom na to da Albanci imaju priliku pobjedom izboriti prvi plasman na EP.

S druge strane, Srbija nema šanse da se kvalificira, ali motiva ima napretek, pogotovo poslije odluke Suda za arbitražu u sportu iz Lozane da bodove sa prekinutog meča između dva tima u oktobru u Beogradu dodijeli Albancima.

Poslije te odluke došlo je i do prepiske dva premijera, Edija Rame i Aleksandra Vučića, koji bi, prema najavama, zajedno trebali gledati utakmicu.

Vučić je tada poručio Rami da će Srbija pobijediti na terenu, bez obzira gdje se bude igralo.

Utakmica između Albanije i Srbije bit će odigrana u oktobru, a stadion Elbasan arena ima kapacitet od 12.800 gledalaca.

Posted by on 2015-07-31. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login