Albumi Damira Imamovića na Deezeru

Damir Imamović

Damir Imamović

Lampshade Media sa ponosom objavljuje saradnju sa Damirom Imamovićem čiji su albumi “Svrzina kuća” i “Sevdah Takht” dostupni na digitalnom servisu Deezer dok će se uskoro pojaviti i na ostalim digitalni servisima svuda u svijetu.

Pored ovog albuma Lampsahe Media uskoro će objaviti još jedno izdanje “Damir Imamović Trio” i album “Abrašević Live”. Album “Svrzina kuća” objavljen je 2011. godine a snimljen je u julu 2011. godine na četiri koncerta koji je Damir održao u muzeju “Svrzina kuća”. Album “Sevdah Takht” je njegov posljednji projekat za koji je dobio sve pohvale kritike, a koji je objavljen 2012. godine.

Damir Imamović je jedan od najpoznatijih muzičara iz BiH a njegova muzika se zasniva na strastvenim istraživanjima tradicionalne muzike BiH. Svojim interpretacijama stvorio je jedan poseban stil savremenog sevdaha. Od 2012. godine Damir nastupa širom svijeta kao “Damir Imamović Sevdah Takht”, koji pored njega čine i Ivan Mihajlović (bas gitara) i Nenad Kovačić (perkusije), saopćeno je iz Kontra PR.

Posted by on 2014-07-22. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login