Alex Ferguson postao predavač na Harvardu

Alex Ferguson

Alex Ferguson

Legendarni menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson prihvatio je ponudu prestižnog Harvard univerziteta da postane stalni predavač na tom univerzitetu.

Tako će 72-godišnji Ferguson već od narednog mjeseca menadžerima iz raznih dijelova svijeta na Harvard univerzitetu držati predavanja na temu uspjeha u menadžerskoj karijeri.

Škotski stručnjak, koji se, nakon 26 godina vođenja Manchester Uniteda, prošle godine povukao iz fudbala, započet će svoj novi posao u sklopu novog programa “Zabava, mediji i sport kao posao”.

“Sretan sam što imam priliku i privilegiju da dam svoj doprinos tako prestižnom univerzitetu. Drago mi je što ću znanje moći prenijeti na studente i na sve druge na ovom univerzitetu”, rekao je on.

Inače, na tom univerzitetu je već uspostavljen studij pod imenom “Sir Alex Ferguson: Vođenje Manchester Uniteda” u okviru koje se analiziraju njegove metode u vođenju tima.

Iz uprave najboljeg univerziteta u svijetu poručili su kako se raduju što će im se Sir Alex Ferguson pridružiti i podijeliti svoje metode o vođenju i upravljanju i doprinijeti tome da studenti nauče kako praviti pozitivne promjene u svijetu.

Posted by on 2014-04-06. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login