Alić: Očekujem medalju na dvoranskom prvenstvu u Istanbulu

Hamza Alić

Hamza Alić

Atletska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu, 21. februara, učestvovat će na Balkanskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu.

Od devet predstavnika BiH najviše se očekuje od bacača kugle Hamze Alića, koji u karijeri ima četiri titule dvoranskog prvaka Balkana.

Tridesetšestogodišnji član AK Zenica, evropski dvoranski viceprvak 2013. godine u Geteborgu, na takmičenje putuje sa svojim najboljim rezultatom ove sezone – 19,65 m, ostvarenim prošle sedmice u Novom Sadu.

“Sigurno je je da će za medalje trebati više od tog rezultata. Nalazim se u dobroj formi i u svakom slučaju očekujem osvajanje jedne od medalja. Glavne konkurente u Istabulu imat ću u predstavniku Srbije Asmiru Kolašincu i Bugarinu Georgiju Ivanovu”, izjavio je Alić za Fenu.

Pored Alića boje BiH branit će Mesud Pezer (bacanje kugle, AK Zenica), Amel Tuka (800 m, AK Zenica), Dušan Babić (1.500 m, AK Banja Luka), Sait Huseinbašić (60 m, AK Borac), Damir Redžepagić (400 m, AK Sarajevo) i Srđan Samardžić (3.000 m, AK Brčko), te Svjetlana Graorac (60 m, AK Banja Luka) i Nikolija Stanivuković (vis, AK Borac).

U vodstvu bh. tima, koji u Istanbul putuje u petak, bit će selektor muške reprezentacije Nebojša Matijević, te treneri Mehmed Skender i Elmir Ćerimagić.

Na Balkanskom prvenstvu očekuje se nastup najboljih atletičara i atletičarki iz 15 zemalja, od kojih će mnogi iskoristiti ovo takmičenje kao generalni test uoči evropskog dvoranskog prvenstva, koje se održava od 6. do 8. marta u Pragu.

U Istanbulu će također biti održano i Balkansko dvoransko prvenstvo za veterane na kojem će BiH predstavljati pet atletičara – bacači kugle Mensur Vrcić, Semir Kavaz i Stanko Marić, te Ekrem Jakupović i Denis Kadić u utrkama na srednjim prugama.

Posted by on 2015-02-20. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login