Amazon angažuje 80.000 sezonskih radnika u SAD

AmazonAmerička kompanija za prodaju preko interneta, Amazon, najavila je danas angažovanje 80.000 sezonskih radnika u SAD, u sklopu nastojanja da unaprijedi efikasnost isporuka tokom predstojeće praznične sezone.

Riječ je o 14-procentnom povećanju angažovanja radnika u odnosu na prošlogodišnjih 70.000, što je, prema saopštenju kompanije, posljedica otvaranja novih distribucionih centara, prenosi agencija AP.

Ova američka kompanija sada raspolaže sa preko 50 distribucionih centara u SAD, što je veliki porast u odnosu na prošlogodišnjih 40. Amazon je, takođe, u julu najavio otvaranje osam manjih centara za soritanje robe, čime će njihov ukupan broj porasti na 15 do kraja ove godine.

Procjene su da će na hiljade sezonskih radnih mjesta biti pretvoreno u stalna radna mjesta, a Amazon u ovom trenutku zapošljava preko 132.600 radnika širom svijeta.

Posted by on 2014-10-20. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login