Ananas dijeta za seksi tijelo

ananas

ananas

Ananas je tropsko voće koje svi vole zbog odličnog okusa i mirisa, ali osim što je jako ukusan, ananas poboljšava naše raspoloženje, pomaže pri mršavljenju, odličan je u borbi protiv celulita te ima anti-aging djelovanje na kožu.

Kalorijska vrijednost ananasa je samo 46 kalorija u 100 grama tako da nije čudno što se upravo ovo egzotično voće često koristi u dijetama.

Za ananasom često posežu i holivudske zvijezde kojima nutricionisti često preporučaju “ananas dijetu”. Riječ je o kratkoj dijeti koja omogućuje brz gubitak kilograma, detoksikaciju organizma i odstranjivanje suvišne tekućine iz tijela. Ova drži se samo pet dana, jednostavna je i osvježavajuća, a u kratkom roku omogućuje gubitak od dva do tri kilograma.

Ananas poboljšava imunološki sistem i ubrzava probavu, a ukoliko želiš izgubiti više kilograma možeš ovu dijetu držati dvaput mjesečno, ali pazi da držiš barem dvije sedmice razmaka između ponavljanja ove dijete kako bi se organizam odmorio.

Jelovnik

Prvi, treći i peti dan

Doručak: šoljica zelenog čaja bez šećera, žitarice i jogurt, kriška svježeg ananasa

Ručak: povrtna juha, za desert kriška svježeg ananasa

Užina: šoljica zelenog čaja bez šećera, kriška svježeg ananasa

Večera: 200 g ribe, salata, kriška svježeg ananasa

Drugi i četvrti dan

Doručak: čaša ananas soka, šoljica kafe bez šećera

Ručak: 180 g pilećeg mesa pečenog u rerni, povrće pečeno bez ulja, 2 komada integralnog dvopeka te kriška svježeg ananasa

Užina:  nemasni jogurt s komadićima svježeg ananasa

Večera:  povrtna juha, tvrdo kuhano jaje, salata od svježeg špinata i kriška svježeg ananasa

Posted by on 2013-08-29. Filed under Ljubav & Seks, Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login