Anes Čongo prvak Evrope u karateu!

Anes Čongo

Anes Čongo

Anes Čongo, član karate kluba Šampion Ilidža kasno sinoć postao je prvak Europe u karateu.

Čongo je postao prvak Europe u kategoriji juniori + 76kg na natjecanju u Portugalu.
“Anes je u prvom kolu voljom žrijeba bio slobodan i u drugom čekao pobjednika iz meča. U susretu protiv Mađara Čongo je pobijedio rezultatom 1:0, a za ulazak u finale pobijedio je Španca istim rezultatom. U finalu radio je protiv reprezentativca Rusije, Alexandera Kolikova, kojeg je savladao sa 5:3. Ovim uspjehom karate klub “Champion” je nastavio tradiciju osvajanja medalja na Evropskim i Svjetskim prvenstvima, a pored Anesa na ovom evropskom prvenstvu naša takmičarka Merisa Ćemo osvojila je 9. mjesto. Sutra su na rasporedu borbe za kategorije mlađih seniora gdje će nastupiti naš takmičar Suad Tabaković i iskreno se nadamo da će pokazati vrhunsku formu i osvojiti novu medalju za našu državu”, navodi se u saopćenju kluba.

Do šampionske titule došao je, javlja Oslobođenje, nakon fantastične pobjede protiv predstavnika Rusije, rezultatom 5:3.

Posted by on 2014-02-09. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login