Anonimno dojavite ako imate informacije o masovnim grobnicama

masovna grobnicaInstitut za nestale osobe BiH dobio je negeografski broj 080 02 01 07. Ovaj broj je potpuno besplatan za pozivaoca, a svi oni koji imaju informacije o pojedinačnim i masovnim grobnicama na ovaj način mogu potpuno anonimno javiti Institutu za nestale osobe.

“Cilj ovog broja je dolazak do informacija, a samim tim i ubrzanje procesa pronalaska nestalih osoba, jer u našoj zemlji je nestalo na desetine hiljada osoba”, kazala je Feni glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Lejla Čengić.

Po njenim riječima, veliki broj je do sada pronađen, preko 22.000 osoba, a 19.000 nestalih je identificirano i predato obiteljima kako bi ih dostojanstevno ukopale.

“Još uvijek je preko osam hiljada nestalih osoba. Nama su preostali najteži slučajevi te ćemo u narednom periodu morati uložiti mnogo napora kako bi i ostale obitelji saznale za sudbinu svojih najbližih”, kazala je Čengić.

U toj funkciji je i novouspostavljeni telefonski broj.

Posted by on 2012-08-16. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login