Anti-gej britanski političar isključen iz stranke

London

London

Nezavisna stranka Ujedinjenog Kraljevstva (Ukip), koja zahvaljujući svojim antiimigracionim i antievropskim stavovima stiče sve veću podršku u Britaniji, isključila je iz svojih redova gradskog vijećnika Davida Silvestera zbog njegovih kontroverznih izjava.

Silvester je prije dva dana u pismu upućenom lokalnom listu “Henli Standard” napisao da su nevrijeme i poplave koje su oko Božića i Nove godine zahvatile Britaniju posljedica odluke vlade u Londonu da legalizuje homoseksualne brakove, prenio je britanski “Gardijan”.

U tom pismu on je istakao: “Krivica je premijera Davida Camerona što je velik dio zemlje pogođen nevremenom i poplavama. On je arogantno postupio protivno Jevanđelju, zahvaljujući kojem je Britanija nekad davno postala “velika”, pa je lekcija koju svi moramo da naučimo da niko, koliko god bio moćan, ne može nekažnjeno da radi protiv Svemoćnog Boga”.

On je isključen iz stranke Ukip, u koju je prebegao iz Konzervativne stranke premijera Davida Kamerona iz protesta zbog ozakonjivanja braka među partnerima istog pola, nakon što se oglušio o zahtjev da više ne daje intervjue o toj temi.

Silvester je u izjavi za BBC rekao da je homoseksualnost “duhovna bolest”, koja može da bude izliječena. Na to je reagovao zvanično Ukip-ovo udruženje gejeva i lezbejki, koje je u pismu Silvesteru navelo da je on “opravdano izazvao porugu ljudi svih političkih uverenja i još jednom predstavio Ukip u negativnom svetlu – što je neoprostiv čin”, prenijele su agencije.

Britanski ministar preduzetništva iz redova vladajuće Konzervativne stranke Michael Falon je izjavio kako Silvestrov komentar pokazuje “da očito ima još pokoji ludak ovdje”.

napisao

Posted by on 2014-01-21. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login