Apple počeo proizvodnju novog iPhonea

 iPhone

iPhone

Kalifornijska kompanija Apple počela je proizvodnju novog modela pametnog telefona iPhone, objavila je agencija Bloomberg.

Novi model će sadržavati tehnologiju „Force Touch“ za registriranje sile kojom se vrši pritisak na ekran telefona, što će omogućiti aplikacijama pod operativnim sistemom iOS da ponude nove prilagođene funkcionalnosti.

Ta tehnologija je već prisutna u satovima Apple Watch i najnovijim prenosivim računarima Mac.

Novi Appleovi telefoni će, kako prenosi Bloomberg, imati isti vanjski dizajn i dimenzije kao telefoni iPhone 6 i iPhone 6 plus koji su lansirani u septembru.

To bi mogli da budu modeli iPhone 6s, objavio je danas francuski dnevnik Figaro u svom web izdanju.

Promjena pravca

Apple je na taj način potvrdio promjenu pravca kojim je krenuo prošle godine, prema većim smartphoneima koje potrošači veoma dobro prihvataju.

U posljednjem tromjesečju 2014. godine, kompanija je premašila svoje rekorde u prodaji i profitu, prodavši 74 miliona iPhonea i ostvarivši profit od 18 milijardi dolara.

Radi se o performansi potvrđenoj u prvom tromjesečju 2015. godine, koje je tradicionalno mirnije od prazničnog perioda krajem godine, sa 61 milion prodatih iPhonea.

Posted by on 2015-06-30. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login