Apple prodao rekordnih 10 miliona iPhonea u prvoj sedmici

AppleNakon što je objavio rekord od 4 miliona prodanih uređaja u prvih 24 sata, analitičari su tvrdili da Apple neće nadmašiti prijašnji rekord prodaje iPhone 5S/C od 9 miliona uređaja u prvoj sedmici.

Tim Cook objavio je kako je kompanija u prvoj sedmici prodala 10 miliona uređaja, što znači da je nadmašila sva očekivanja, a u prilog tome ide i velika potražnja, tačnije toliko velika da Apple ne uspijeva proizvoditi toliku količinu uređaja.

“Prodaja iPhonea 6 i iPhonea 6 Plus nadmašila je naša očekivanje u prvoj sedmici od kad je krenula prodaja, i ne možemo biti sretniji. Želimo zahvaliti svim našim kupcima koji su nam pomogli da ovo bude najbolje lansiranje proizvoda ikad, čime smo zasjenili sve prijašnje rekorde. Naš tim radi izvrstan posao u upravljanju proizvodnje uređaja, a prodali bi još više uređaja da imamo veće zalihe. Radimo svim snagama kako bi ispunili sve narudžbe što je prije moguće”, istaknuo je Cook.

 

Posted by on 2014-09-23. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login