April bogat raznovrsnim sadržajima u BNP-u Zenica

BNP, ZenicaTokom aprila u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica pripremaju izuzetno bogat repertoar, u okviru kojeg će publika imati priliku uživati u raznovrsnom repertoaru.

Danas ansambl BNP gostuje u Narodnom pozorištu Sarajevo gdje će izvesti predstavu “Gluha svadba“, u režiji Lajle Kaikčije, s kojom će nastupiti i u Konjicu na IV Festivalu glumaca “Konjic 2017.“.

U ponedjeljak, 3. aprila na scenama BNP-a nastupiti će teatara iz Kragujevca, predstavom za djecu “Kroki i prijatelji“ u režiji Silvana Omerzua, te predstava “Kir Janja“ u režiji Dragane Varagić. Dan nakon gostovanja pozorišta iz Kragujevca, igra se predstava HNK Mostar “Kisik“ rediteljice Tanje Miletić-Oručević, a zatim komedija ”Budala na večeri” Narodnog pozorišta Tuzla, u režiji Midhata Kušljugića.

Bosansko narodno pozorište Zenica sa svoje dvije predstave nastupit će u Vinkovcima, gdje će odigrati predstavu “Nakaze“ u režiji Emina Hajrića i predstavu za djecu “Pingvin“, reditelja Miroljuba Mijatovića.

Predstava Sarajevskog ratnog teatra ”Majstor i Margarita” nastala prema jednom od najpoznatijih romana svjetske književnosti Mihaila Bulgakova, u režiji Aleša Kurta gostuje na sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u utorak, 11. aprila.

Nakon mnogobrojnih gostovanja na dan zatvaranja 22. Međunarodne kulturne manifestacije “Zeničko proljeće“ premijerno će biti izvedena predstava za djecu “Bajka u bajci“, prema predlošku Fuada Tabaka i u režiji Željka Miloševića, gosta iz Trebinja.

Predstava u režiji Lajle Kaikčije “Drang nach Westen“ (Prodor na Zapad) reprizno će biti odigrana na domaćoj sceni u petak, 21. aprila u Hrvatskom narodnom pozorištu Mostar.

Nakon predstava “Razred“, reditelja Gorana Damjanca, ovosezonske hit predstave ”Moja Fabrika”, ansambl Bosanskog narodnog pozorišta Zenica sa komedijom “Gospođa ministarka“, u režiji Slađane Kilibarde će u Narodnom pozorištu Mostar otvoriti takmičarski program Festivala komedije “Mostarska liska“ 2017. godine.

Pored pozorišnih predstava planiran je i bogat koncertni repertoar klasične muzike, ali i koncert Sergeja Ćetkovića i u poetska veče “Svjedok“ doajena bh. glumišta Miodraga Trifunova.

U prvoj polovini mjeseca maja Bosansko narodno pozorište Zenica organizira 16. Međunarodni festival bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra “Zenica 2017.”, u okviru kojeg će publika imati priliku uživati u raznovrsnom programu odabranih pozorišnih predstava iz BiH i inostranstva, kao i u bogatom pratećem programu.

Posted by on 2017-04-01. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login