Arda Turan novi igrač Barcelone

Arda Turan

Arda Turan

Turski fudbaler Arda Turan je novi igrač Barcelone, potvrdio je katalonski klub na svojoj službenoj stranici, prenosi portal goal.com.

Treneru Barcelone Luisu Enriqueu ispunjena je želja, a Barcelona će, njegovom sada već bivšem klubu, Atletico Madridu odmah isplatiti 34 miliona eura, dok će kroz razne bonuse madridska momčad zaraditi još sedam miliona eura.

Turan je sa Barcelonom potpisao ugovor na pet godina.

Nositelj igre Atletica

Zanimljivo, Katalonci trebaju pričekati predsjedničke izbore u Atleticu 18. jula da i službeno bude potvrđen ovaj transfer.

Ukoliko novi upravni odbor ne odobri ovaj transfer, Barcelona do 20. jula može igrača vratiti Atleticu.

Arda Turan je bio jedan od nositelja igre madridskog Atletica i veći broj klubova ga je želio vidjeti u svojim redovima.

Turan je nedavno izjavio da je zadovoljan u Atleticu, a u razgovoru za španske medije samo je potvrdio da je njegova želja ostati na Vicente Calderonu.

“Nemam želju za odlaskom, u dobrom sam klubu i uživam u njemu. Ponosan sam što sam bio dio konsolidacije Atletica i što mi navijači pokazuju toliku privrženost”, kazao je on.

Posted by on 2015-07-07. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login