Arjen Robben najbolji sportista Holandije u 2014. godini

Arjen Robben

Arjen Robben

Fudbaler Bayerna iz Minhena Arjen Robben proglašen je najboljim sportistom Holandije u 2014. godini.

Olimpijski komitet i Sportska federacija Holandije  tradicionalno su održali manifestaciju Izbora najboljih sportista, a za najboljeg trenera ove godine izabrali su Louis van Gaala. On je sa fudbalskom reprezentacijom Holandije na Mundijalu u Brazilu izborio bronzanu medalju, a nakon toga je preuzeo klupu engleskog velikana Manchester Uniteda. Van Gaalu nagradu je uručio FIFA-in sudija Gjorn Kuipers.

Van Gaal je kazao da se dvoumio da li da dođe na ceremoniju jer ljudi iz svijeta fudbala rijetko dobivaju takve nagrade u zemlji, ali da je ipak došao jer je bio kandidat u svojoj kategoriji. Iskusni trener, koji je ovu nagradu dobio i prije pet godina, istakao je da je to važno priznanje holandskoj fudbalskoj reprezentaciji i holandskom fudbalu uopće.

Bayernov as Robben nije prisustvovao ceremoniji proglašenja i dodjela nagrada, a njegovo priznanje je preuzeo njegov otac. Robben se video linkom obratio prisutnima u sali i kazao da je sretan zbog nagrade koju nije očekivao.

Fudbalska reprezentacija Holandije je dobitnik nagrade za najbolju ekipu godine. Tu nagradu je preuzeo kapiten tima i napadač Manchester Uniteda Robin van Persie.

Za nabolju holandsku sportistkinju u 2014. izabrana je klizačica Ireena Wust, dok je vozač Formule 1 Max Verstappen izabran u kategoriji najboljeg mladog sportiste, piše Anadolu Agency.

Posted by on 2014-12-21. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login