Arsenal i Barca dogovorili prelazak Fabregasa

Barcelona, FabregasNogometni klub Arsenal objavio je na svojoj službenoj stranici da je postigao dogovor s katalonskim gigantom Barcelonom oko prodaje španskog reprezentativca Cesca Fabregasa.

“Nogometni klub Arsenal objavljuje da je danas postignut dogovor s Barcelonom oko prelaska Cesca Fabregasa na Camp Nou”, stoji u saopćenju na službenoj stranici londonskog kluba.

Nijedan od klubova nije otkrio o kojoj se cijeni radio, ali nagađa se da je riječ o 40 miliona eura plus pet miliona nakon određenog broja nastupa za Barcelonu.

Barcelona je preko svog službenog profila na društvenoj mreži Twitter potvrdila dolazak Španca riječima sportskog direktora Andonija Zubizarrete.

“Možemo reći da je Cesc već na putu za Barcelonu”, rekao je Zubizarreta.

Fabregasov transfer na Camp Nou znači kraj osmogodišnjeg boravka u Arsenalu, klubu u koji je Fabregas došao kao 16-godišnjak upravo iz Barcelone. Potpisivanje ugovora i liječnički pregled na rasporedu su sutra (ponedjeljak) nakon čega bi katalonski klub i službeno trebao predstaviti svoje najjače ovoljetno pojačanje.

Posted by on 2011-08-15. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login