Art Colony Borovica od 2. do 5. juna

Bobovac

Bobovac

Kraljevski grad Bobovac i Vareš i ove će godine biti domaćini manifestacije Art Colony Borovica.

Učešće na ovogodišnjoj koloniji potvrdili su slikari iz Austrije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Slovenije i Ukrajine, a započeti će okupljanjem 2. juna u 13 sati u caffeu “Jazz in the House” i prijemom u salonu načelnika općine Zdravka Maroševića, najavili su organizatori.

Zalaganje za ravnomjernost kulturnog razvitka, promicanje kulturne raznolikosti i međukulturnog dijaloga kroz gostovanja u ovoj koloniji, plod su suradnje voditelja kolonije Stjepana Šimića Pepija, Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) Zagreb, Društva hrvatskih likovnih umjetnika (DHLU) Federacije BiH, Zavoda “MUK QRA” Sevnica iz Slovenije i samostalnih umjetnika iz regije.

Specifičnosti i ovog saziva izražene su kroz popratne umjetničke aktivnosti: art radionice, koncerte, literarne i poetske sadržaje, izložbe i obilaske historijskih kulturnih znamenitosti.

Prvoga dana kolonije nastupit će Vareški tamburaši, dok će drugoga dana, u subotu, mješoviti vokalni sastav “Art Vivo” iz Sarajeva, s dirigentom Danijelom Žontarom i sopranisticom Aidom Čorbadžić, nastupiti na tvrđavi Bobovac.

Rock sastav “Taxi Band” iz Zenice svirat će na završnoj večeri u caffeu “Jazz in the House” u nedjelju, 4. juna. Tom prilikom biti će postavljena i izložba likovnih radova nastalih na ovogodišnjim radionicama.

Najavljen je dolazak i predstavljanje književnika i novinara Šime Ešića iz Tuzle, te Borisa Njavre, predsjednika Društva dubrovačkih pisaca.

Likovnu radionicu za djecu iz Male škole sestara franjevki Vareš voditi će slikarica Tatjana Rukavina.

Posted by on 2017-05-24. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login