Artistička laboratorija Art Lab: Remix za pjesmu “Muzička soba”

Enes Zlatar Bure

Enes Zlatar Bure

Prva autorska pjesma “Muzička soba” nastala tokom snimanja dokumentarnog serijala “Heroji svakodnevnice” televizijske stanice Al Jazeera Balkan dobila je svoj prvi remix čiji je autor Enes Zlatar koji je i autor istoimenog dokumentarnog filma.

U svom prepoznatljivom stilu, Enes Zlatar Bure napravio je melodičnu i neobičnu verziju pjesme koja lako ulazi u uho i koju rado pjevušite bez obzira da li ste dijete ili odrasla osoba.

– Ovom prilikom želimo podijeliti još lijepih vijesti i novosti iz Muzičke sobe. Pored prvog remiksa, kojeg možete poslušati na YouTubeu, u pripremi je još nekoliko remiksa i obrada pjesme koji će se naći na prvom albumu  Muzičke sobe, kaže Zlatar.

Izdavanje albuma “Muzička soba” muzika za djecu i odrasle planirano je pred kraj ove godine. Prvi CD sadržaće najmanje sedam remiksa i obrada, a pored Enesa Zlatara neki od autora koji su potvrdili svoje učešće u ovom projektu su: Atilla i Zara Aksoj, Dado Džihan, Nicolas Cante, Nedim Cisic (Vuneny), Edo Majka…

– Što se tiče trenutnih aktivnosti u Muzičkoj sobi Doma Bjelave, radimo vrijedno i malo jačim tempom, obzirom da su djeca na raspustu i imaju više vremena za slobodne aktivnosti. Počeli smo rad na novoj pjesmi, tj. obradi pjesme “The Cup Song – You’re gonna miss me when I’m gone”, za koju smo zajedno sa djecom napisali tekst i prilagodili temi i poruci koju stihovima želimo prenijeti, a to je da nada u ljubav sve pobjeđuje, kaže inicijatorica projekta i predavačica Sabina Šabić, dodajući:

– Radna atmosfera je sjajna i djeca otvoreno iskazuju svoje simpatije i interes za novu pjesmu. Redovno i marljivo radimo na usavršavanju svih segmenata  pjevanja, rad sa čašama koje imaju ulogu udaraljki i instrumentalni dio koji uključuje gitaru i bas.

Sredinom februara planiraju snimiti audio i video za novu pjesmu. Kao i ranije, imaće goste koji će zajedno sa djecom Muzičke sobe učestvovati u pravljenju pjesme. Uskoro će objaviti imena učesnika na novoj pjesmi. A do tada dobre vibracije stižu iz Muzičke sobe.

Posted by on 2014-01-31. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login