Asmir Begović: golman kojeg žele najbolji svjetski klubovi

Asmir Begović

Asmir Begović

Britanski list “The Guardian” piše kako je golman Stoke Citija i reprezentativac Bosne i Hercegovine Asmir Begović posljednjih godina privukao veliku pažnju dobrim partijama u svome klubu, ali i u nacionalnoj selekciji zbog čega je trenutno na meti najvećih klubova u Evropi, prenosi Anadolu Agency (AA).
“Mnoge velike stvari se naziru za Asmira Begovića, ali ovaj golman svojom pribranošću se odnosi prema pitanju budućeg kluba, što je karakterisalo cijelu njegovu karijeru igranja u Engleskoj. Za šest mjeseci igrat će sa reprezentacijom BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali još uvijek sebe vidi u Stokeu uprkos zanimanju najvećih klubova u Premier ligi”, piše ovaj list.

List podsjeća da je Begović u nekoliko navrata izjavio kako trenutno samo razmišlja kako pružiti dobre utakmice u sadašnjem klubu i da će poslije odlučiti gdje će dalje nastaviti karijeru.

“Za mene je veliki kompliment kada o meni govore lijepe stvari, ali isto tako postoji i pritisak da se nastavi sa dobrim igrama. Zato se moram koncentrisati na svoj posao svaki dan. Svako želi da igra na najvišem mogućem nivou”, kazao je Begović.

“The Guardian” navodi da su među klubovima zainteresiranim za 26-godišnjeg bh. reprezentativca i Manchester City i Arsenal, te naglašava kako će Begović sigurno dodatno povećati rejting na Mundijalu u Brazilu.

“Stoke će vjerovatno pokušati da zaradi od prodaje Begovića četiri puta više od 3,25 miliona funti, koliko su za njega platili Portsmouthu u februaru 2010. godine. To bi bila odlična trgovina za Stoke. Trenutno njegove igre su garancija da će Stoke u narednim utakmicama igrati sve bolje i bolje”, piše britanski list.

U tekstu se naglašava da je Begović vjerovatno i najveći razlog zašto Stoke nije primio mnogo golova ove sezone i pored činjenice da ne pruža partije kakve se od ovog kluba očekuju.

“Begović je veliki razlog zašto Stoke nije primio mnogo golova tokom ove sezone. On daje svojim odbrambenim fudbalerima veliko samopouzdanje”, piše ovaj list o bh. golmanu.

Inače, on je 2010. godine potpisao ugovor za engleski Stoke City. Begović je postigao prvi gol svoje karijere 2. novembra 2013. godine u prvoj minuti utakmice protiv Southamptona. Time je postao peti golman u historiji engleske Premier lige koji je postigao pogodak.

Posted by on 2013-12-16. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login