Austrija: Otkrivene masovne grobnice

Holokaust

Holokaust

Predstavnici austrijske vlade su u petak izjavili su da su na vojnom fudbalskom igralištu otkrili dvije masovne grobnice u kojima su zakopane žrtve holokausta tokom drugog svjetskog rata.

Načelnik policije Rudolf Gollia, koji je ujedno i predstavnik ministarstva unutrašnjih poslova je kazao da ministarstvo dogovara sa vlasnicima zemljišta kako će riješiti iskop posmrtnih ostataka, piše BBC, a navodi Index.

Grobnice su otkrili pomoću fotografija iz tog vremena, koje su snimiljene iz američkih ratnih zrakoplova. Na fotografijama se vide otvoreni grobovi i trupla. Na tom području ubijeno je 219 osoba u posljednim danima drugog svjetskog rata.

Vojska je u izjavi navela da su u istrazi otkrili identitete dvojice počinioca ovih zločina, koji su nakon toga pobjegli u Njemačku i postoji mogućnost da su još uvijek živi. Identitet zločinaca nije objavljen.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-14. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login