Austrijanci peti put zaredom svjetski prvaci u ski-skokovima

 ski-skokSkijaši-skakači reprezentacije Austrije odbranili su naslov svjetskih prvaka u italijanskom Val di Fiemmeu. Iako su u posljednju seriju ušli s drugog mjesta, iza Norvežana, Austrijanci su u sastavu Wolfgang Loitzl, Manuel Fettner, Thomas Morgenstern i Gregor Schlierenzauer obranili naslov najbolje skakačke ekipe svijeta po peti put zaredom!

Naime, reprezentacija Austrije (muška) nije poražena ni na Svjetskom prvenstvu, kao ni na Zimskim olimpijskim igrama od 2005. godine.

Pobjedonosni skok izveo je najbolji skakač današnjice Schlierenzauer, koji je preletio 129 metara uz besprijekornu tehniku! No, vjerovatno je junak reprezentacije bio Fettner, kojem je pri drugom skoku otpala desna skija, ali je svejedno dovršio doskok na lijevoj. Da je pao, Austrijanci bi se i prije posljednjeg skoka oprostili od obrane naslova.

Drugim se mjestom okitila Njemačka, dok je bronzu uzela Poljska, kojoj je to prva medalja u momčadskom dijelu natjecanja. Norvežani su na kraju osvojili četvrto mjesto, iako su jedno vrijeme bili drugi. No, žiri je Andersu Bardalu dodijelio krivu ocjenu, pa je nakon ispravka Norveška skliznula na četvrto mjesto.

Posted by on 2013-03-02. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login