“Ay, Carmela” 208. put na sceni SARTR-a

SARTR

SARTR

Na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR ponovo se igra predstava “Ay, Carmela” u srijedu, 11. decembra s početkom u 20 sati i to 208. put.

“Ay, Carmela” je najuspješnija predstava Sarajevskog ratnog teatra i do sada je imala 207 izvođenja i oko 80 gostovanja u Bosni i Hercegovini, ali i zemljama diljem Evrope. “Ay, Carmela” je priča o glumačkom i ljubavnom paru Carmeli i Paulinu, o glumcima, histrionima, zabavljačima, varjetetskim umjetnicima koji su u okolnostima španskog građanskog rata primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike koje fašisti sutradan namjeravaju streljati. Predstava je intimna i sentimentalna kronika sjećanja, te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti.

Na repertoaru Sarajevskog ratnog teatra se nalazi od 1999. godine i obilazeći teatarske scene u BiH kao i na prostoru gotovo cijele Evrope, slavi sjajnu partnersku igru Selme Alispahić i Dragana Jovičića koji afirmiraju sve vrijednosti glumca, kao i vitalitet i neprolaznost teatarske umjetnosti.

U predstavi igraju: Selma Alispahić (Carmela), Dragan Jovičić (Paulino) i Jasenko Pašić (Gustavet).
Nagrade: Zlatni lovor vijenac Draganu Jovičiću i za najbolju mladu glumicu nagrada “Reihan Demirdžić” Selmi Alispahić na 35. MESS-u.

Rezervacije ulaznica se mogu obaviti putem telefona 033/664-070.

Posted by on 2013-12-10. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login