‘Ay, Carmela’ u Tvrđavi Spomen-parka Vraca

U organizaciji Grada Sarajeva i Sarajevskog ratnog teatra SARTR sinoć je u Tvrđavi u sklopu kompleksa Spomen-parka Vraca odigrana predstava “Ay, Carmela”.

Ay, Carmela
Ay, Carmela

“SARTR je izvedbom ove kultne predstave imao čast da promoviše novu kulturnu scenu našeg grada – u ambijentu Spomen-parka Vraca. Već nam stižu incijative i drugih kulturnih institucija da svoje sadržaje javnosti predstave upravo u ovom kulturnom prostoru”, istakao je zamjenik gradonačelnika Sarajeva Milan Trivić.

Među gledaocima koji su prisustvovali tom jedinstvenom društvenom i kulturnom događaju, bili su i potomci žrtava Drugog svjetskog rata čija su imena uklesana na Spomen-park Vraca.

Sinoć su gledaoci ponovo svjedočili maestralnoj izvedbi istaknutih glumačkih magova, Selme Alispahić i Dragana Jovičića, koji su zajedno s Jasenkom Pašićem, igrali tu kultnu predstavu na pozorišnim scenama širom BiH i Evrope.

Spomen-park Vraca je historijski, kulturni, umjetnički i jedan od najvećih turističkih potencijala Sarajeva, koji zauzima prostor od 61.000 kvadratnih metara.

Tvrđava ima 3.000 kvardata, zatvorenog i otvorenog prostora, pogodnog za najrazličitije kulturne i društvene događaje, navodi se u saopštenju iz gradske Uprave Grada Sarajeva.

Posted by on 2019-05-23. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login