Badema u službi zdravlja

bademi

bademi

Šaka badema je savršena grickalica koju možete jesti svaki dan jer su odlični za zaštitu od bolesti

Bogati proteinima i hranjivim tvarima, bademi pomažu kod suzbijanja apetita, mlohavosti tijela i čuvaju srce.

Također imaju mononezasićene masnoće i vitamin E koji štiti od UV zraka i Alzheimerove bolesti, ali i mogu pomoći onima koji pate od dijabetesa jer kontroliraju koncentraciju glukoze u krvi. Rezultat je to šest studija predstavljenih u American Society of Nutrition u San Diegu.

Naučnici ističu da bademi imaju i vrlo važne minerale. Mangan pomaže oblikovanju tijela jačanjem kostiju i regulira razinu šećera u krvi, a magnezij je neophodan za funkcioniranje organa, mišića i živčanog sustava.

U jednoj od studija, koju je vodila doktorica Carol O’Neil na sveučilištu u Louisiani, analizirali su 24.808 odraslih osoba starijih od 19 godina koje su redovno jele bademe. Njihovo je zdravlje bilo sveukupno bolje u usporedbi s grupama koje nisu redovno jele bademe. U drugoj pak studiji, onoj sa sveučilišta Purdue, istraživalo se kako nutrijenti iz badema utječu na ljude koji boluju od dijabetesa tipa 2, što se također pokazalo vrlo pozitivnim. Da biste osjetili njihove blagodati, dovoljno je svakodnevno konzumirati do 40 grama preprženih i lagano zasoljenih badema.

Posted by on 2014-05-01. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login