Bajram Šerif Mubarek Olsun!Bajram

Redakcija Informativno-turističkog portala Bosne i Hercegovine svim  muslimanima u BiH i širom svijeta čestita Kurban-bajram.

Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Kurban Bajram proslavlja se širom gradova u BiH, a Bajram namaz je klanjan u svim džamijama.

Centralna bajramska svečanost Rijaseta Islamske zajednice u BiH povodom Kurban-bajrama održana je danas u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, gdje je bajram-namaz predvodio i hutbu održao reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

Reisu-l-ulema je kazao da će u našoj modernoj historiji ovaj bajram ostati upamćen po tome što vjernici iz svih dijelova svijeta nisu mogli obići časna mjesta u Meki i Medini. Svijet se, kako je dodao, suočava sa velikom kušnjom i izazovom, a virus je poharao mnoga društva i mnoge porodice. Mnogo je onih koji su izgubili svoje najmilije. No i ovu kušnju, naglasio je Kavazović, možemo savladati kao i one prije, snažnim pouzdanjem u Allaha, jakom voljom, discipliniranošću, upornošću i borbom protiv nje.

Prema instrukcijama reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića, bajram-namaz klanjan je uz poštivanje svih mjera samozaštite u skladu s epidemiološkim preporukama.

Kurban-bajram traje četiri dana.Posted by on 2020-07-31. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login