Baku dočekuje 2014. kao jedan od najljepše ukrašenih gradova

 Baku, Nova godinaSve ulice u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu, kao i ulazi u javne i privatne firme, ukrašeni su i osvjetljeni, kako se Nova godina sve više približava.

Najprometnije ulice Bakua osvijetljene su svjetiljkama u boji, a prate ih i izlozi različitih radnji, u kojima se isto može vidjeti mnoštvo boja.

U većim parkovima i na trgovima u gradu postavljene su velike jelke, a ispred svake stoje Deda Mraz, Snješko i Snješka, koji zabavljaju djecu i prolaznike.

Stanovnici glavnog grada, a posebno djeca, oduševljeni su raznim motivima, ukrasima i svjetiljkama, a posebno Deda Mrazovima u gradu.

Porodice koje odlaze u kupovinu sa djecom, rado se slikaju ispred velikih jelki.

U gradu bogatom naftom, kojim dominiraju šarena svjetla, na raznim mjestima okačene su i poruke sa čestitkama za Novu godinu. Ne tako mnogo ostalo je do Nove godine, a u gradu su već postavljeni i marketi za kupovinu novogodišnjih poklona.

Stanovnike tog grada očekuju i iznenađenja u prvim minutama nove godine, koja su planirana na javnom dočeku na obali Kaspijskog mora u Nacionalnom parku.

Tokom priprema za proslavu Nove godine, Azerbejdžanci su dobili radosne vijesti od Vlade. Vijeće ministara donijelo je odluku da, povodom Nove godine i 31. decembra, Svjetskog dana solidarnosti sa Azerbejdžancima, neradni dani budu od 31. decembra do 6. januara.

Prema ovoj odluci, građani Azerbejdžana prvu sedmicu Nove godine provešće na odmoru.

Posted by on 2013-12-29. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login