Balkansko atletsko prvenstvo bez Tuke, BiH predstavljaju 24 takmičara

Amel Tuka

Amel Tuka

Na Balkanskom atletskom prvenstvu, koje će tokom vikenda biti održano u Beogradu, bosanskohercegovačka atletska reprezentacija nastupit će s 24 atletičara i atletičarke, uz koje će biti osam službenih osoba i trenera.

Po riječima selektora Elvira Krehmića, na Balkanijadi neće nastupiti naš najbolji atletičar Amel Tuka, koji nakon nekoliko dvoranskih takmičenja ima problema sa stopalom.

To je veliki hendikep za nas, ali na ovom takmičenju se očekuje dobar rezultat Mesuda Pezera, te Rusmira Malkočevića i Abedina Mujezinovića. Od Mujezinovića se očekuje da pokuša ispuniti normu za evropsko prvenstvo koja iznosi 1,49,00 i koja bi mu omogućila i nastup na evropskom dvoranskom prvenstvu – kaže Krehmić.

Problem Amela Tuke je nastao kao rezultat trčanja u dvoranama za koje nema dovoljno iskustva, jer se radi o specifičnim stazama s malo pravca. Njemu je cilj da nastupi na evropskom dvoranskom prvenstvu, koje se od 3. do 5.marta održava u Beogradu, na koje će ići potpuno spreman i s rezultatom 1,46,59.

“Ne bismo željeli ništa prepustiti slučaju, u solidnoj sam formi, ali zbog kratkih dionica u dvoranama ima puno nagiba i to mi stvara mali problem. Obaviću preglede i prije službenog trodnevnog nastupa na evropskom prvenstvu malo ću trenirati u Beogradu, te vjerujem da će sve biti u redu. Moram biti potpuno spreman i za svjetsko atletsko prvenstvo u Londonu, a tamo će nastupiti sva elita u mojoj konkurenciji”, kazao je Tuka.

Predsjednik Atletskog saveza BiH Suad Kaknjo istakao je da očekuje dobre rezultate od naših atletičara i atletičarki, a početak sezone je ocijenio kao izuzetno uspješan tako da se u toku ljetnih takmičenja mogu očekivati značajni sportski rezultati i novi rekordi.

Posted by on 2017-02-23. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login