Banja Luka: Doček Nove godine uz tamburaše

 Banja Luka
Banja Luka

U Banjoj Luci će biti organizovan doček Pravoslavne nove godine uz kulturno-umjetnički program i vatromet, dok će u ponoć biti služen moleban u hramu Hrista Spasitelja.

Program proslave Nove godine po julijanskom kalendaru počeće u 20.30 sati, pred Kulturnim centrom Banski dvor, rekli su ranije u banjalučkoj Gradskoj upravi.

U kulturno-umjetničkom programu nastupiće Gradski tamburaški orkestar Banja Luka sa solistima, narodni orkestar Kulturno-umjetničkog društva mladih “Veselin Masleša” sa solistima i folklornim ansamblom, te Krajiški trubači.

Iz Gradske uprave istakli su da je planirano da određeni broj kućica iz novogodišnjeg Zimzograda, koje nude hranu i piće, bude preseljen u dio Ulice Veselina Masleše i u “parkić”.

Za doček Pravoslavne nove godine, kako kažu u Gradskoj upravi, spremne su i sve dežurne službe, tako da će proslavu obezbjeđivati pripadnici Centra javne bezbjednosti Banja Luka, a biće angažovane i dežurne službe Službe hitne medicinske pomoći, Vatrogasne jedinice, gradske Čistoće i Elektrodistribucije.

Iz Gradske uprave je upućen apel građanima da za vrijeme predstojećih praznika ne koriste pirotehnička sredstva, a vozačima da ne voze pod dejstvom alkohola.

Nova godina, prema Julijanskom kalendaru, počinje u ponoć između 13. i 14. januara.

Posted by on 2014-01-13. Filed under Banja Luka, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login