Banja Luka: II Sajam praksi i stipendija

sajam, stipendije28.maja u periodu 10-16h u Domu omladine u Banja Luci se po drugi put održava Sajam praksi i stipendija u organizaciji Centra za razvoj karijere.

Riječ je obrazovno-izložbenoj aktivnosti s ciljem pružanja posjetiocima mogućnosti apliciranja za praksu kao i pribavljanja informacija o stipendijskim programima koji im se nude. Osim toga, Sajam će imati i obrazovni dio gdje će učesnici imati mogućnost pohađanja predavanja i radionica iz oblasti ljudskih resursa, pripreme za tržište rada kao i kvalitetnog apliciranja na stipendijske programe.

Izlagači:
1. Poslodavci koji će pružiti praksu za studente,
2. Organizacije i fondacije koje nude stipendijske programe
3. Organizacije koje nude različite programe neformalnog obrazovanja, od kurseva jezika, preko kurseva računara do raznih generičkih vještina potrebnih za kvalitetnije pozicioniranje na tržištu rada

Segmenti Sajma su:
• Sajamski – štandovi kompanija koje nude prakse i štandovi davoca stipendija kao i štandovi obrazovnih institucija i organizacija
• Edukativni – radionice i predavanja u računarskoj Sali, učeonici i amfiteatru
• Konferencijski dio – minimalno jedna panel diskusija na temu vezane za stanja na tržištu rada i povezanost s obrazovanjem.

Konkretne ciljne grupe Sajma praksi i stipendija su:
• Studenti i apsolventi u potrazi za praksama i/ili stipendijama
• Studenti u potrazi za neformalnim obrazovanjem
• Skoriji diplomci koji će period do pronalaženja posla provesti u izvršavanju prakse

Dođite i aplicirajte za praksu, saznajte više informacija o stipendijskim programima i programima neformalnog obrazovanja.

Osim toga, svim studentima pružamo priliku učešća na nekoj od radionica koje vode predstavnici CISO centara (pri Zavodu za zapošlljavanje RS) na temu: Pisanje cv-a i razvoj poslovne komunikacije. Radionice su otvorene za sve studente a možete se prijaviti na kontakt@cerk.info. Broj mjesta je ograničen a učešće je besplatno. Za prijavu je dovoljno da pošaljete sledeće podatke: ime i prezime, kontakt mejl i termin radionice. Termini radionica su: 9h, 10h, 12h, 13h.

Posted by on 2012-05-28. Filed under Banja Luka, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login