Banja Luka najgostoljubiviji grad u jugoistočnoj Evropi

Banja Luka

Banja Luka

Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva Sacen International proglasio je Banja Luku za najgostoljubiviji grad jugoistočne Evrope, dodijelivši priznanje “Zlatna čaša gostoljublja”.

U sklopu turističke akcije “Birajmo najuspješnije u turizmu jugoistočne Evrope 2013” i proglašavanja dobitnika turističkog Oskara “Zlatno turističko srce jugoistične Evrope”, “Banja Vrućica” iz Teslića proglašena je za šampiona zdravstvenog turizma tog dijela Evrope.

Međunarodna turistička patrola Sacen Internationala posjetila je u sklopu ove akcije zemlje poput BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Turske, Rumunije, Bugarske, Tunisa, Malte i Grčke, nakon čega je međunarodni stručni žiri izabrao najbolje u jugoistočnoj Evropi.

Glavni grad Srbije – Beograd proglašen je za najbolje turističko mjesto jugoistočne Evrope, Turska za najbolju turističku destinaciju, a Dubrovnik u Hrvatskoj za šampiona kulturnog turizma, saopšteno je iz Sacen Internationala.

Hotel “Belvedere” u Ohridu, u Makediniji, izabran je za šampiona porodičnog hotelijerstva jugoistočne Evrope, Etno-selo “Babina Reka” Srbija za šampiona etno-turizma, “Ćatovića mlini” iz Morinja u Crnoj Gori za najbolji restoran.

Beogradska turistička agencija “Kon tiki travel” dobila je priznanje kao najbolja turistička agencija jugoistočne Evrope, Ugostiteljsko-turistička škola “Vrnjačka Banja” iz Srbije proglašena je ustanovom godine u nauci i obrazovanju, “Istok legat” Portorož je dobio titutlu Internacionalnog viteza kulinarstva.

Za ličnost godine ugostiteljstva jugoistočne Evrope proglašen je Zoran Mirašević iz UUTP Niš, hrvatski farmer Dijana Katica je ličnost godine ruralnog turizma.

Specijalno priznanje dobila je organizacija “Slavija hoteli” iz Beograda za 50 hotelijerstava jugoistočne Evrope.

Svečana dodjela priznanja zakazana je za 29. april u Beogradu.

Posted by on 2014-02-26. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login