Banja Luka: Održana prezentacija stipendija Vlade SAD-a u BiH

Banja Luka

Banja Luka

Predstavnici ambasade SAD-a u BiH predstavili su programe stipendija za osoblje i studente, u utorak, 15. maja 2012. godine, u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci.

Ispred ambasade SAD-a u BiH prisustvovali su: Tomas Mesa (Thomas Mesa), šef odsjeka za odnose sa javnošću, SAD ambasada u Sarajevu, Paša Lejlić, koordinator za akademsku razmjenu, SAD ambasada u Sarajevu, Elizabeta Delalić, specijalista kulture i obrazovanja, SAD ambasada u Sarajevu, Sonja Pržulj, savjetnik za obrazovanje SAD ambasade.

Programi koji su predstavljeni, najviše se odnose na studente četvrte godine, apsolvente i asistente svih studijskih programa, kao i na sve zaposlene.

Na prezentaciji su svoja iskustva podijelili profesor koji posredstvom Fulbrajt stipendije boravi trenutno u Ministarstvu prosvjete i kulture RS i studentica koja posredstvom Fulbrajt stipendije boravi trenutno u Pedagoškom zavodu RS.

Prije prezentacije, g-din Mesa i g-đa Delalić imali su radni sastanak sa rektorom, prof. dr Stankom Stanićem i njegovim saradnicima, na kojem je razgovarano o dosadašnjoj saradnji i mogućnostima njenog proširenja.

Posted by on 2012-05-22. Filed under Banja Luka, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login