Banja Luka: Studenti traže sistematizaciju radnih mjesta

doktorSavez studenata Medicinskog fakulteta Banja Luka saglasan je da u zdravstvenom sistemu RS treba izvršiti kompletnu sistematizaciju radnih mjesta.

”U zdravstvenom sistemu postoji višak nemedicinskog kadra kao što su kućni majstori, pravnici, ekonomisti, eksperati za istraživanje tržišta i razni menadžeri, a ne ljekari i medicinari zdravstvene njege ”, tvrdi se u saopštenju iz ovog saveza.

Predlažu da se uvede rigorozna kontrola i zaustavi zapošljavanje nemedicinskog kadra u čitav sistem zdravstvene zaštite koji, kako smatraju, ne doprinosi sistemu nego stvara nepotrebne troškove.

” Takođe je poznato je da jedino stručni medicinski tehničari i ljekari specijalisti „donose novac“ svakoj pojedinačnoj ustanovi”,  tvrdi se u saopštenju Saveza studenata Medicinskog fakulteta Banja Luka.

Pozivaju i da se nastavi pozitivna praksa zapošljavalja najboljih svršenih studenata Medicinskog fakulteta, koja je uvedena prije sedam godina u zajedničkoj saradnji Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, Medicinskog fakulteta Banja Luka, Univerzitetske bolnice Klinički centar Banja Luka, kojoj se od prošle godine pridružio i Zavod za fizikalnu medicinu i rehabiliticiju „Dr Miroslav Zotović“.

”Ovim aktivnostima će se smanjiti trend odlaska ljekara u zemlje Evropske unije, a studentima vratiti nada da vrijedi učiti i biti među najboljima”, smatraju u Savezu.

Posted by on 2015-02-05. Filed under Banja Luka, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login